skip to Main Content

Brandwacht (HSE Volwassen)

Functie

Brandwacht (HSE volwassen).

Organisatieomschrijving

Diverse opdrachtgevers in diverse regio’s in Nederland.

Functieomschrijving

De brandwacht controleert als toezichthouder onder andere of de omgeving veilig is. Maar ook of alle maatregelen die op de vergunningen staan, zijn genomen. En of iedereen zijn PBM’s (Persoonlijke beschermingsmiddelen) gebruikt.

Werkzaamheden

De brandwacht is het meest bekend van de gemeentelijke brandweer. Ze zijn verantwoordelijk voor het redden van mens en dier en het bestrijden van brand. Minder bekend (bij het grote publiek) is de functie van een brandwacht als toezichthouder in bijvoorbeeld industrie of op bouwplaatsen. Brandwachten worden ook ingezet als toezicht bij werkzaamheden in bijvoorbeeld de industrie. Wanneer er in hoog risico bedrijven werkzaamheden plaatsvinden is het vaak gebruikelijk dat er een brandwacht wordt ingezet die toezicht houdt op de uitvoer van die werkzaamheden. Onder het toezicht houden valt bijvoorbeeld het controleren van de werkvergunning.
Bij lassen en slijpen of branden wordt er gewerkt met hoge temperaturen en komen er geregeld vonken en slijpsels vrij. De brandwacht controleert als toezichthouder oa of de omgeving veilig is. Maar ook of alle maatregelen die op de vergunningen staan, zijn genomen. En….of iedereen zijn PBM’s gebruikt.
Wanneer er gewerkt wordt in besloten ruimtes is het van belang dat er o.a. een gasmeting wordt gedaan. Allemaal taken voor een brandwacht.

Wat vragen wij?

  • In bezit van geldig VCA (basis) certificaat.
  • Geldig certificaat Werken als Buitenwacht.
  • Geldig certificaat Gasmeten EX OX TOX.
  • Geldig certificaat kleine blusmiddelen en watervoerende armaturen.
  • Rijbewijs B is een grote pré.
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.
  • Representatief, een flexibele instelling en goede motivatie.
  • Bereid volcontinue diensten te draaien Een nette uitstraling.

Ons aanbod

Een baan met verantwoordelijkheid, doorgroei en opleidingsmogelijkheden. Een zeer gevarieerd werkaanbod op diverse objecten. Een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden, conform CAO.

Back To Top